A--0A-EX - EX - M2-0

Bästa om Tejpa Hälsporre

Bäst om tejpa hälsporre

De finns flera olika behandlingsmetoder för att lindra smärtan från hälsporrar eller få hälsporren att tillbakabildas. Dessutom finns det mängder med sjukgymnaster eller fotkliniker som är specialister på att hjälpa de som drabbats av hälsporre.

Tänk på att det finns många saker som du kan göra för att minska risken för hälsporrar och sätt som kan motverka hälsporren.

Bästa behandling av hälsporrar

Här får du tips på vad du kan göra för att behandla din hälsporre.

H-EX - EX - M2-1

Behandlingsmetoder av hälsporrar

  • Skaffa mjuka skor.
  • Kolla Det finns speciella strumpor mot hälsporrar.
  • Använd dig av skoinlägg i dina gamla skor.
  • Vila din hälsporre.
  • Massera foten men en boll eller rundstav som du trycker på med hälen.
  • Tejpa hälsporren enligt föreskrifter.
  • Använd stötvågsbehandling.
  • Sprutbehandlng med hjälp av kortison.
Prioritet Råd om hälsporrar Kommentar

1

Hindra Det bästa sättet att hindra, förebygga och undvika hälsporrar är att ha mjuka och sviktande skor samt att undvika träna när du får det minsta ont under hälen.

2

Lindra I fall du drabbats av en hälsporre ska du alltid skaffa riktigt sköna skor direkt och dessutom börja med egen träning inriktad på att bli av med hälsporren. Att tejpa hälsporren kan vara mycket bra i vissa sammanhang.

3

Behandla Det finns många sätt att behandla hälsporar. Man kan göra att från egen massage under foten eller prova med tejpad hälsporre till att använda sig av stötvågsbehandling.
H-EX - EX - M2-2

Andra bra metoder för att bli av med hälsporrar

Det finns många fotvårdsspecialister som kan hjälpa dig med råd hur du ska ta hand om din hälsporre. Det kan ofta vara bra att en expert undersöker din fot för att konstatera hur allvarlig hälsporre du har och vilken behandling som kan anses lämplig.


Viktigt om att tejpa hälsporrar

Nedan kan du hitta mer om att tejpa smärtande hälsporrar samt hur du själv kan lindra och behandla din hälsporre genom att t.ex. tejpa den.

H-EX - EX - M2-3


Meny - Tejpa hälsporre
Till förstasidan på www.tejpahalsporre.seHögst upp på sidan om att tejpa hälsporrarLängst ned på sidan att tejpa hälsporrar
SverigeFilmInstruktionNyheter